Mramorni kolač sa kruškama

Mramorni kolač sa kruškama

Mramorni kolač sa kruškama
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 2
27/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema12 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno42 min.
Porcije8
"Ukoliko ste tražili isprobani recept za mramorni kolač sa kruškama, slučajno imamo to što vam treba"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Od šećera, vode i cimeta se pravi šećerni sirup.

Kruške se ogule, iseku se na polovinice i očiste se deo sa semenkama.

Ubacuju se u sirup i kuvaju se dok ne omeknu. Vade se i ostavljaju se da se iscede. Sirup se čuva za preliv kolača.

Kravlji maslac se muti zajedno sa šećerom dok ne pobeli. U njega se dodaju jaja jedno po jedno.

Brašno se proseje sa šećerom u prahu. Dodaje se u mlečnu smesu sa jajima. Aromatizuje se vanilom. Meša se dok ne postane homogeno.

1/3 smese se odvaja i u nju se dodaje kakao.

Kalup prečnika 26 cm se oblaže papirom za pečenje. Sipa se bela smesa. Na nju se u lopticama raspoređuje braon smesa. Na svaku braon lopticu se stavlja kruška.

Kolač sa kruškama se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 40-45 minuta.

Sačeka se 5-6 minuta da se kolač ohladi i tada se vadi iz kalupa.

Prilikom posluživanja, komad mramornog kolača sa kruškama se zaliva odvojenim sirupom.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: