Usukana penjurlija

Usukana penjurlija
Fotografije: Ivalena Valcheva
1 / 4
28/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
"Naučite tajne uvijanja penjurlije, pripremajući ovu ovde"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • kvasac - 1 kesica, suvi
  • jaja - 2
  • ulje - 2 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 500 ili 600 g
  • sir
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu tradicionalnu penjurliju testo se zamesi na standardni način.

Nakon što naraste, raspoređuje se u 4 lopte, svaka se razvija i premazuje se uljem.

Posipa se sirom, ređaju se jedna na drugu i seku se u trake.

Svaka se uvija i ređaju se u tepsiju na papir za pečenje.

Usukana penjurlija se peče dok ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: