Zapečeni seoski fusili

LenkaLenka
Kuvar
770
895
2k
38
4
Zapečeni seoski fusili
Fotografije: Lenka
1 / 2
26/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
"Savetujemo da probate odmah, a nećemo odbiti ako nas pozovete"

Potrebni sastojci

  • fusili - 250 g
  • so
  • ulje
  • jaje - 2 kom
  • beli luk - 2 čena
  • gauda - 100 g
  • kajmak - 4 s.k.
  • sir beli - 150 g
  • jogurt - gusti
  • ljuti sos - opciono
* merne jedinice

Način pripreme

Recept počinjemo sa pripremom fusila. Stavimo vodu da proključa, kad provri dodamo malo soli i malo ulja i fusile. Smanjimo vatru i ostavimo da se kuva 8 minuta dok ne postane al dente.

Procedimo fusile i prvo pomešamo sa kajmakom, pa sa jogurtom. Beli luk sitno iseckati i pomešati sa fusilima. Staviti makarone u vatrostalnu posudu.

Umutiti jaja, narendati gaudu, pomešati sa jajima pa preliti preko fusila i peći oko dvadesetak minuta na 200 stepeni. Servirati u tanjire i po želji staviti ljuti sos.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: