Posni ovseni keks sa ražanim brašnom i voćem

SanjaSanja
Šegrt
114
28
199
25
1
Posni ovseni keks sa ražanim brašnom i voćem
Fotografije: Sanja
1 / 4
29/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije14
"Uživajte u divnim zdravim keksićima"

Potrebni sastojci

  • Suvi sastojci
  • integralno ražano brašno - 100 g
  • ovsene pahuljice - 85 g
  • kokosovo brašno - 50 g
  • orasi - 50 g, mleveni
  • badem - 50 g, mleveni
  • vanilin šećer - 15 g
  • soda bikarbona - 5 g
  • Tečni sastojci
  • banana - 1 kom.
  • med - 50 g (3, 5 kašike)
  • sok od pomorandže - 1/2
  • voda - 45 ml, proključala
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejati rernu na 180°C.

Spojiti brašno, šećer, ovsene pahuljice (pola samleti), orahe, brusnicu, kokos i badem.

Bananu, med i sok od pomorandže umutiti u secku ili blenderu, a može i ručno. Dodati u suve sastojke.

U 3 kašike vrele vode istopiti sodu bikarbonu. Dodati smesi. Izmešati lepo da se sjedini.

Odvajati kuglice i stavljati u pleh na papir za pečenje. Svaku pritisnuti sa kašikom da dobiju lep oblik.

Ukrasiti orasima i bademima. Peći 15 min na 180°C.

Dobila sam 14 keksića.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: