bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Jagnjeći but sa pivom i začinima iz rerne

Jagnjeći but sa pivom i začinima iz rerne

Jagnjeći but sa pivom i začinima iz rerne
Fotografije: Anabel
1 / 3
04/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije20
"Nema ništa ukusnije od meraklijski pečene jagnjetine sa pivom i začinima"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1.2 - 1.5 kg
  • pivo - 330 ml
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • so
  • nana - 1 kašičica, usva
  • selen - 1 kašičica, suv
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno opran i osušen jagnjeći but posolite i prebacite u veliki pleh za pečenje.

Posebno u posudi pomešajte ulje, suve začine, biber i alevu papriku.

Pokrijte marinadom lepo i ravnomerno jagnjetinu. Nije loše da ostavite da stoji da se začini.

U pleh dodajte pivo i 150 ml vode.

Meso pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite u rerni na 220 stepeni oko 30 sati.

Nakon toga smanjite na 170 stepeni i pecite jagnjetinu 2 sata ili 2 i po sata.

Da bi dobilo lepu koricu, na kraju pecite bez folije.

Neka vam je ukusan ovaj jagnjeći but sa pivom i začinima iz rerne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: