bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Moji neodoljivi jagnjeći kotleti

Moji neodoljivi jagnjeći kotleti

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
484
375
Moji neodoljivi jagnjeći kotleti
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
05/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno130 min.
Porcije3
"Tajna ovih neodoljivih jagnjećih kotleta je u začinima"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite jagnjeće kotlete i osušite ih. Utrlajte u njih biber i so.

Izgnječite čen belog luka u posudu. Dodajte vino i maslinovo ulje i promešajte. Premažite kotlete sa obe strane i prebacite ih u posudu za pečenje.

Sipajte aromatično maslinovo ulje.

Pospite meso majčinom dušicom i ruzmarinom, pa pokrijte pleh aluminijumskom folijom.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite jagnjetinu oko 90-120 minuta. Na kraju sklonite foliju i pecite dok ne dobijete prijatnu boju i zapečenu koricu.

Moji neodoljivi jagnjeći kotleti su gotovi. Poslužite ih uz prilog po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: