bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Torta Garaš sa kremom od pavlake

Torta Garaš sa kremom od pavlake

EfrosiaEfrosia
Džedaj
5015111141
Torta Garaš sa kremom od pavlake
05/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
14
"A vi ste mislili da nećete naći tortu koja je ukusnija od Garaša? Probajte naš predlog i videćete da niste bili u pravu"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • orasi - 400 g, mleveni
  • šećer u prahu - 170 g
  • jaja - 8 belanaca
  • vanila - 1 kesica
  • za krem
  • tečna pavlaka - 400 ml, kajmak
  • šećer - 150 g
  • čokoalda - 500 g, najbolje prirodna
  • rum - 2 supene kašike, taman ili konjak
  • za glazuru
  • čokolada - 150 g
  • kakao maslac - 40 g ili ulje
  • kokosovo brašno - za posipanje
  • bademi - listići, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema ukusne torte treba da počne dan ranije sa kremom. Pomešajte pavlaku i šećer u posudi da se ugreju uz neprestano mešanje, do se šećer potpuno ne rastopi.

U posudi izmrvite čokoladu i prelijte vrelom pavlakom. Stavite posudu na paru i mešajte dok se potpuno ne rastopi čokolada.

Važno je da smesa ne provri. Ovako pripremljeni krem pokrijte providnom folijom i posudu stavite u frižider na 1 noć.

Sledećeg dana dodajte rum ili konjak i mešajte dok ne dobijete gust i mekan krem.

Za kore prosejte šećer u prahu i dodajte u mlevene orahe, belanca i vanilu. Mutite mikserom dok se ne zgusne i ne pobeli smesa.

Obložite kalup ili pelh papirom za pečenje, rasporedite odozgo smesu debljne 2-3 cm i pecite 5-6 kora.

Peče se na oko 140-160 stepni. Pečene kore odmah izvadite iz kalupa i nakon što se ohlade skinite papir za pečenje.

U odgovarajućem poslužavniku spojite kore sa kremom i odozgo celu tortu ravnomerno namažite njome. Za glazuru rastopite čokoladu na pari i dodajte masnoću.

Mešajte dok smesa ne postane homogena, sačekajte da se malo ohladi glazura i prelijte tortu. Ukrasite tortu Garaš kremom od pavlake i sa malo kokosovog brašna ili listićima badema. Ostavite da stoji nekoliko sati pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: