Jagnjeći but u marinadi sa krompirom iz rerne

LenkaLenka
Kuvar
762
856
2k
35
4
Jagnjeći but u marinadi sa krompirom iz rerne
Fotografije: Lenka
1 / 2
07/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
"Savršenstvo je u jednostavnosti - jagnjetina, krompir i začini"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Napravimo marinadu za jagnjeći but. Znači u duboku i široku posudu stavimo malo svežeg ruzmarina, lovor, maslinovo ulje, so, biber, belo vino, isceđen limun i sitno iseckan beli luk, pa stavimo but da odstoji preko noći.

Na pekarski papir staviti jagnjeći but i iseći listove maslaca i staviti na but. Krompir oljuštiti iseći i staviti u marinadu, promešati pa iz marinade u prezlu.

Krompir poređati na pekarski papir i prekriti folijom sve i peći na 180 stepeni 40 minuta. Onda skinuti foliju i nastaviti još pola sata da se peče.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: