bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Kiflice»Moje mekane kiflice sa eurokremom

Moje mekane kiflice sa eurokremom

Danijela ŽikićDanijela Žikić
Početnik
11
5
61
2
Moje mekane kiflice sa eurokremom
Fotografije: Danijela Žikić
1 / 7
17/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
"Čim osetimo miris sveže ispečenih kiflica, zaboravimo na sva ogledala u kući"

Potrebni sastojci

  • tople vode - 100 ml
  • mleka - 200 ml
  • kocke kvasca - 1/2 kom.
  • so - 1 k.k.
  • šećer - s.k.
  • jaje - 1 kom.
  • margarin - 150 g
  • brašno - 600 g
  • eurokrem - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U mlakoj vodi rastopiti kvasac i šećer i ostaviti da se aktivira.

U činiji za mešenje umutiti 1 belance (žumance ostaviti za premaz kiflica). Sipati toplo mleko, dodati so. Izmešati da se sve rastopi. Sipati nadošao kvasac. Dodati brašno i umesiti mekano testo.Testo prekriti čistom krpom i ostaviti da naraste oko pola sata.

Nadošlo testo podeliti na 8 loptica. Svaku lopticu rastanjiti na manji krug i mazati margarinom. Ređati jednu preko druge i mazati. Osma poslednja se ne maže. Ostaviti testo da odstoji 10 minuta. Testo razvući u veći krug.

Seći na 16 kiflica, mazati eurokremom i motati.

Ređati u pleh obložen pek papirom. Premazati umućenim žumancetom. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

Služiti prohlađene kiflice!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: