bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Gurabije»Uskršnje kakao gurabijie

Uskršnje kakao gurabijie

Uskršnje kakao gurabijie
Fotografije: Zoritsa
1 / 6
09/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije15
"Uskrs je među praznicima kada su na stolu obavezno prisutne raskošne gurabije"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 i 1/2 šolje
  • kakao - 3 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica (15 g)
  • vanila - 2 kesice
  • cimet - 1 kašičica, cejlonski
  • med - 1/2 šoljice
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • kravlji maslac - 125 g, meki
  • ulje - 4 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 4 supene kašike, sa vrha
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno, kakao i prašak za pecivo se unapred proseju kroz sito.

Smeđi šećer, meki maslac, ulje, jaje, med, cimet, vanila i kiselo mleko se lepo umute u posudi mikserom ili metalnom žicom za mućenje.

U njih se dodaje kašika po kašika suvih sastojaka, uz neprestano mešanje. Kada testo postane teško za mešanje, prebacuje se na silikonsku podlogu i dodatno se mesi nauljenim rukama.

Testo za kolačiće treba da bude meko, sjajno i elastično.

Deli se na malo loptice, svaka se razvija oklagijom i kalupčićima se seku gurabije.

Prebacuju se u tepsijice obložene papirom za pečenje. Kakao kolačići se peku na srednjoj rešetci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 7-10 minuta dok ne porumene.

Uskršnje kakao gurabije se vade na rešetku dok se u potpunosti ne ohlade i čuvaju se u kutiji sa poklopcem.

Neka vam je slatko sa ovim sjajnim uskršnjim gurabijama!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: