Pečena jagnjetina sa belim vinom

Pečena jagnjetina sa belim vinom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
469
373
Pečena jagnjetina sa belim vinom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
09/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno195 min.
Porcije5
"Da znate, mi vam kažemo - uvek dodajte belo vino kod pripreme jagnjetine - menja ukus i aromu potpuno"

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 1, 5 kg (porcije od cele plećke i vrata)
  • belo vino - 1/2 šolje
  • ulje - 1 šoljica
  • nana - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite jagnjetinu. U posudi pomešajte nanu sa solju, biberom, alevom paprikom i uljem.

Ovom marinadom istrljajte dobro jagnjetinu. Poređajte komade mesa u nauljeni pleh. Sa strane sipajte vino i vodu - odnos treba da bude 50/50.

Pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 2 sata.

Sklonite foliju i pecite jagnjetinu dok ne dobije hrskavu koricu.

Pečena jagnjetina sa belim vinom je gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: