Jagnjetina pečena pod folijom sa zelenim začinima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Jagnjetina pečena pod folijom sa zelenim začinima
Fotografije: Genoveva
1 / 4
09/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje300 min.
Ukupno310 min.
Porcije6
"Što više sosa, to će ukusnija biti vaša jagnjetina"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - oko 2 kg
  • mladi luk - 2 struka
  • mladi beli luk - 2 struka
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • selen
  • nana
  • brašno
  • ulje
  • folija
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeća plećka se opere dobro i posoli se, tako stoji bar jedan sat. Nakon toga u posudicu stavljamo 2-3 kašike aleve paprike, biber i ulje, mešamo dobro i ovom smesom mažemo plećku dobro i stavljamo je u odgovarajuću posudu za pečenje.

Sečemo zelene začine na ne mnogo sitno, ostavljajući jednu celu grančicu selena.

Isečeni luk, beli luk, nanu i selen posipamo preko jagnjetine i sa strane.

Dodajemo vodu tek toliko da napunimo polovinu posude i dodajemo još malo masnoće u vodu i odozgo preko jagnjeće plećke. Na kraju stavljamo jednu celu grančicu selena preko mesa i pokrivamo folijom.

Pečemo jagnjetinu na 150 stepeni oko 4 sata, možda će biti potrebno i više, procenite. Nakon što je meso gotovo sklanjamo foliju da se zapeče.

Budući da je sos pečene jagnjetine pod folijom vodenast, prepuručujemo da ga odvojite kutlačom u jednu šerpu i da zagusnete brašnom.

Kada servirate stavljajte pečenu jagnjetinu i prelivajte sosom.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: