bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Svinjski vrat sa sosom od spanaća

Svinjski vrat sa sosom od spanaća

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Svinjski vrat sa sosom od spanaća
Fotografije: Stela’s kitchen
10/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
"Sos od spanaća čudesno dobro ide uz dobro spremljenu svinjetinu, zato nemojte prospustiti da je prelijete njime"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 600 g
  • pavlaka za kuvanje - 400 ml
  • spanać - 300 g
  • divlji beli luk - 20 g
  • stari luk - jedna srednje velika glavica
  • maslac - 100 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • slatko ljuti sos - za začinjavanje šnicli
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski vrat kupujem isečen i nakon toga ga začinjavam začinima i slatko ljutim sosom i ostavljam u frižieru na 1 sat.

Nakon toga se šnicle peku na roštilju dok ne budu gotove.

Za sos dodajemo prvo maslac na umerenoj vatri u tiganju, nakon toga zapržimo luk.

Nakon što dobije zlatastu boju dodajemo spanać i divlji beli luk, dok ne omekšaju i na kraju stavljamo pavlaku i začinjavamo solju i biberom.

Nakon što se pavlaka zgusne naš sos je gotov i prelivamo šnicle njime.

Ja sam za garnirung dodala krompir pire, ali to je, razume se, po želji!

Sos je sjajan, vredi da ga probate i ide sjajno sa svinjskim vratom sa sosom od spanaća!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: