Rebarca od mladog jagnjeta sa pirinčem i lukom

Rebarca od mladog jagnjeta sa pirinčem i lukom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
469
373
Rebarca od mladog jagnjeta sa pirinčem i lukom
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 4
10/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema17 min.
Kuvanje140 min.
Ukupno157 min.
Porcije4
"Klasična kombinacija, ali neverovatno ukusna - jagnjeća rebra sa pirinčem i lukom"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća rebra - 800 g, od mladog jagnjeta
  • crni luk - 1 glavica
  • pirinač - 350 g
  • sušeno povrće - 1 kašika, sa vrhom
  • čubar - 2 prstohvata, izmrvljena
  • nana - 2 kašike, suva
  • ulje - 40 ml
  • maslac - 25 g
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite jagnjeća rebra, prelijte ih sa puno vode tako da ih pokrije najmanje tri prsta iznad i skuvajte ih. Ako na njima nema puno masnoće, u vodu možete da stavite kašiku - dve ulja, a za bogatiji bujon možete ubaciti celo ili prepolovljeno povrće koje imate - praziluk, luk, šargarepu, paškanat, repu .

Obavezno uklonite penu koja se stvori na površini nakon što voda proključa.

2. Luk sitno iseckajte i pržite na maslacu sa uljem i prstohvatom soli dok ne omekša.

3. Sipajte pirinač, prethodno opran u nekoliko voda da isperete skrob. Mešajte da se proprži i postane kristalno proziran i začinite sa još soli, začinima i sušenim povrćem u prahu ili sitnim granulama.

4. Rasporedite sloj pirinča sa lukom i stavite jagnjeća rebra preko njega. Procedite bujon od kuvane jagnjetine i sipajte u pleh onoliko koliko zahteva proporcija vrste pirinča koji koristite, približno 3: 1.

5. Stavite jagnjeća rebra sa pirinčem u zagrejanu rernu na 200 ° C i pecite dok tečnost ne nestane i dok pirinač ne omekša - 25-30 minuta.

Kada je jelo gotovo, umotajte krpom ili folijom na oko 10 minuta pre nego što poslužite topla rebra mladog jagnjeta sa pirinčem i lukom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: