bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Božićni keks sa đumbirom i cimetom

Božićni keks sa đumbirom i cimetom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Božićni keks sa đumbirom i cimetom
Fotografije: Monika Trayanova
1 / 3
10/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
"Tradicionalna aroma keksa od cimeta sa đumbirom može da zavlada i u vašem domu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte đumbir i cimet. Pomešajte med sa vodom, uljem i šećerom.

Zamesite meko testo i razvijte ga na radnoj površini posutoj brašnom debljine oko 5 milimetara.

Pecite božićne kolače na papiru za pečenje na 180 stepeni dok ne postanu zlatasti.

Po želji dobijene kolače možete da zalepite marmeladom.

Možete da ukrasite božićne kolače sa đumbirom i cimetom šećernom glazurom, spremljenom od umućenog belanceta sa šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: