bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Džem»Džem od kajsija bez šećera

Džem od kajsija bez šećera

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Početnik
898317k64
Džem od kajsija bez šećera
Fotografije: Stoyanka Rusenova
11/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
11
"Da, u velikim supermarketima ima svega, ali ukus tih proizvoda ne može se uporediti sa onim pripremljenim kod kuće - isprobajte ovaj recept za džem od kajsija bez šećera i ukrasite njime svoje omiljene poslastice i kolače."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite tegle i poklopce tako što ih dobro operete i pustite da se osuše.

U duboku posudu sa vodom rastvorite kašiku sode bikarbone i potopite kajsije u nekoliko tura na oko 5 minuta.

To radite kako biste bili sigurni da je voće dobro očišćeno od prašine, nitrata i još mnogo toga.

Zatim perite kajsije hladnom vodom da ih dobro operete.

Očistite ih od koštica, naseckajte i stavite u lonac.

Stavite na jaku vatru i zatvorite poklopcem da puste sok bez dodavanja vode.

Ostavite da se smesa zgusne.

Probajte i malo pre postizanja željene gustine dodajte pektin u koji ste prethodno dodali nekoliko kašika soka od džema i promešali dok se pektin ne pretvori u tečnost i ne rastvori.

Zatim dodajte pektin u džem od kajsije u tankom mlazu, neprestano mešajući.

Ostavite da se malo zgusne i tek onda počnite da sipate džem od kajsije bez šećera u tegle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: