Način pripreme
Za koru u posudi umutite jaja sa šećerom, medom, solju i koricama pomorandže.
Dodajte sodu, ugašenu u malo sirćeta i prosejano brašno i skrob, prethodno pomešane.
Promešajte smesu i sipajte je u kalup za tortu, postavljenu papirom za pečenje. Stavite kalup u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta.
Ostavite gotovu koru da se ohladi i rasecite na dve polovine po horizontali.
Za krem u metalnoj posudi pomešajte skrob, šećer, kakao, vanilu, šećer, promešajte i sipajte hladno sveže mleko.
Stavite posudu na umerenu vatru i kuvajte dok se ne zgusne uz neprestano mešanje.
Sklonite sa ringle i dodajte maslac i med, mešajte dok se ne istopi i dok ih krem ne upije.
Sklopite čokoladnu tortu dok je krem vruć raspoređujući polovinu krema preko jedne kore. Stavite drugu koru odozgo i rasporedite preostali deo krema.
Dekorišite i ostavite ne manje od 6 sati da odstoji pre serviranja.
Domaća mlečno-čokoladna torta je gotova.