bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Pikantni škampi saganaki sa sirom

Pikantni škampi saganaki sa sirom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
495
368
Pikantni škampi saganaki sa sirom
Fotografije: Snejina Yanakieva
14/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno15 min.
Porcije4
"Ako i vi volite lagano pikantnu hranu, ovi škampi će vam se sigurno dopasti"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslac i u njemu dinstajte sitno naseckana pera mladog luka. Kada omekšaju, dodajte škampe i sok od limuna, kao i polovinu Adžike, sosa od paradajza i paprike, specijalitet gruzijske kuhinje.

Za one, koji nisu koristili Adžiku, možete je pronaći u prodavnicama, koji prodaju ruske namirnice. Naravno, možete koristiti i domaću ljutenicu.

Kuvajte jelo na tihoj vatri oko 3-4 minuta, a zatim dodajte izmrvljeni sir i kuvajte još 2 minuta.

Poslužite škampe saganaki tople i pospite ih svežim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: