Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan punjen sirevima i kačkavaljem

Patlidžan punjen sirevima i kačkavaljem

Zlatina JelyazkovaZlatina Jelyazkova
Pomoćnik kuvara
44759834
Patlidžan punjen sirevima i kačkavaljem
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
1 / 5
15/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Zapečeni kačkavalj će učiniti ovaj punjeni patlidžan još više neodoljivim"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada
  • sir - 200 g
  • topljeni sir - 150 g
  • mocarela - 100 g
  • kačkavalj - 200 g
  • paradajz - 200 g, iz konzerve
  • so
  • čubar
  • maslinovo ulje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se seče na polovine i izdubi se unutrašnjost.

Dobijaju se čamci od patlidžana za punjenje. Sole se i ostavljaju 30-40 minuta da odstoje, dok im ne iscuri gorki sok.

U kipućoj vodi se blanširaju 5 minuta. Nakon što se kratko ohlade spremni su za pečenje.

U posudu sa papirom za pečenje se poređaju čamci. Posipaju se sa maslinovim uljem i solju i peku se dok ne budu gotovi.

U dubokoj posudi se pomešaju isečeni parčići topljenog sira, narendan sir i mocarela, paradajz na parčiće i čubar.

Kada su čamci skoro gotovi pune se nadevom i peku se 20 minuta. Posipaju se narendanim kačkavaljem i vraćaju se dok se ne zapeče.

Dobijeni punjeni patlidžan se posipa peršunom i spreman je za konzumaciju!

Nek vam je ukusno uz ovaj patlidžan punjen sirevima i kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: