bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne Supe»Gaspačo»Gaspačo - Španska hladna čorba od paradajza

Gaspačo - Španska hladna čorba od paradajza

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
4k1k2k
Gaspačo - Španska hladna čorba od paradajza
Fotografije: Rumyana S.
1 / 4
16/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
"Zaboravite na tarator. Najaktuelnija hladna supa i ovog leta će biti Gaspačo ili Hladna španska supa"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite mekši paradajz. Oljuštite ga i ispasirajte ga u blenderu. U blenderu sameljite i svo ostalo povrće, osim peršuna.

Začinite čorbu od paradajza sa malo soli, maslinovog ulja i sirćeta.

Zatim ovu smesu izmiksujte mikserom.

Čorbu sipajte u keramičku ili staklenu posudu, pokrijte je i ostavite najmanje jedan sat ufrižideru, a najbolje preko noći.

Poslužite čorbu tako što je pospete seckanim peršunom.

Gaspačo je poznat i kao tečna salata i hladna supa koja izuzetno odgovara za vrele letnje dane.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: