Vazdušaste riblje palačinke sa inćunima
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Riba»Pohovana Riba»Vazdušaste riblje palačinke sa inćunima

Vazdušaste riblje palačinke sa inćunima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Vazdušaste riblje palačinke sa inćunima
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
18/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
"Jedinstveno predjelo, pogodno za svaku specijalnu priliku, ali duplo ukusnije, kada je spremljeno tek tako"

Potrebni sastojci

  • inćuni - 400 g, sveža riba
  • so - krupna, za soljenje ribe
  • jaja - 4 komada
  • kisela voda - 100 ml, hladna
  • pivo - 100 ml, hladno
  • prašak za pecivo - 1 prdtohvat
  • kukuruzno brašno - 6 kašika, izvršitih
  • limun - 1/2 koamda, kora citrusa
  • selen - 1 kašika, sveža biljka
  • so
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - za mazanje tiganja
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo ribu i očistimo joj unutrašnjost.

Posipamo krupnom solju i ostavljamo je sat u cediljku, da se ocedi od vode. Ne brinite se o slanoći, ona će upiti onoliko koliko joj je potrebno.

Isplaknemo inćune od soli i ponovo stavljamo u cediljku. Inćune dobro osušimo pre njihove termičke obrade.

Ja više volim da su riblje palačinke spremljene sa celim ribama, ali kao želite možete da ih dodate isečene na dva dela.

U dubokoj posudi dobro umutimo jaja, brašno, pivo i kiselu vodu. Začinjavamo solju i biberom. Dodajemo prstohvat praška za pecivo i kašiku sitno isečenog selena. Promešamo još jednom sve sastojke.

U tiganj sa zagrejanom masnoćom stavljamo po nekoliko inćuna i prelivamo ih kutlačom testa za palačinke.

Pržimo sa obe strane dok se ne dobije hrskava zlatna korica.

Posipamo riblje palačine sa inćunima svežim selenom i garniramo sokom od limuna.

Serviramo ih kako toplo, tako i kao hladno predjelo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: