bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Meze»Pileća srca i bubrezi u sosu

Pileća srca i bubrezi u sosu

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5335
Pileća srca i bubrezi u sosu
Fotografije: Lenka
1 / 2
07/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Zavoravili smo da kažemo da belo vino ide i u jelo, a i samostalno, uz jelo"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Na maslinovo ulje stavite da se prodinsta crni luk isečen na tanke polukrugove, a praziluk na tanke krugove.

Dok se dinsta, oprati šargarepu i sitno narendati da se dinsta. Šampinjone iseći na listiće pa dodati da se dinstaju, sve posliti da pusti vodu. Iseći na kockice pileća srca i bubrege i dodati da se dinstaju. Na sve staviti i maslac.

DInstati 10 minuta, pa dodati belo vino i mlevenu mešavinu bibera. Dinstati još pet minuta, skinuti sa vatre i servirati u tanjire.

Ukusna pileća srca i bubrege u sosu jesti dok je toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: