Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za špagete»Sos od peršuna i bosiljka

Sos od peršuna i bosiljka

Krasi A.S.Krasi A.S.
Šegrt
23693
Sos od peršuna i bosiljka
Fotografije: Krasi A.S.
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Sos od peršuna i bosiljka će učiniti vaše jelo sa ribom ili testeninu još ukusnijom, interesantnom i vitaminskom. Nek vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • bosiljak - 50 g, listovi
  • limun - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1/2 šolje
  • peršun - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Bosiljak i peršun sa stavljaju u secka. Pasiramo kratko i dodajemo sok od polovine limuna i maslinovo ulje.

Začinjavamo solju i pasiramo ponovo sve veoma dobro.

Sos od peršuna i bosiljka je veoma pogodan za ribu, kao i sos za testeninu i različite vrste salata.

Zeleni sos može da se ostavi da odstoji jedno veče u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: