Jagnjeći kotleti na grčki način
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Jagnjeći kotleti na grčki način

Jagnjeći kotleti na grčki način

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
665
370
Jagnjeći kotleti na grčki način
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
26/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje240 min.
Ukupno260 min.
Porcije5
"Stavljanje začina uvek igra ključnu ulogu u pripremi jagnjećih kotleta i zbog toga obratite posebnu pažnju"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite marinadu za jagnjeće kotlete.

Da biste to uradili, isecite mladi beli luk u posudu i izgnječite ga sa malo soli u kašu. U to dodajte seckane sveže listiće majčine dušice i ruzmarina.

Dodajte suvi origano, senf i maslinovo ulje. Sve promešajte dok ne dobijete kašu.

Pospite jagnje solju, mlevenim biberom i stavite u posudu sa marinadom za meso.

Promešajte i rasporedite mrinadu sa svih strana, a zatim pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru oko tri sata.

Začinjeno meso stavite u šerpu za sporo kuvanje (slow cooker), aparat uključite na drugi stepen i ostavite da se kuva četiri sata.

Kad se polako kuva, meso postaje izuzetno nežno i u potpunosti upija aromu začina.

Jagnjeći kotleti na grčki način se serviraju sa prilogom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: