Jagnjeći kotleti na grčki način
Агнешки котлети по гръцки
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Jagnjeći kotleti na grčki način

Jagnjeći kotleti na grčki način

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
670782k177
Jagnjeći kotleti na grčki način
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
26/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
260 min.
Porcije
5
"Stavljanje začina uvek igra ključnu ulogu u pripremi jagnjećih kotleta i zbog toga obratite posebnu pažnju"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći kotleti - 5 komada
  • so
  • biber - 1/2 kašičice
  • beli luk - 1 stabljika, sveža
  • majčina dušica - 5 stabljika, sveža
  • ruzmarin - 1 stabljika, sveža
  • origano - 1 kašičica, suv
  • limun - 1 komad, kora, narendana
  • senf - 1 i 1/2 kašika
  • maslinovo ulje - 1/4 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite marinadu za jagnjeće kotlete.

Da biste to uradili, isecite mladi beli luk u posudu i izgnječite ga sa malo soli u kašu. U to dodajte seckane sveže listiće majčine dušice i ruzmarina.

Dodajte suvi origano, senf i maslinovo ulje. Sve promešajte dok ne dobijete kašu.

Pospite jagnje solju, mlevenim biberom i stavite u posudu sa marinadom za meso.

Promešajte i rasporedite mrinadu sa svih strana, a zatim pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru oko tri sata.

Začinjeno meso stavite u šerpu za sporo kuvanje (slow cooker), aparat uključite na drugi stepen i ostavite da se kuva četiri sata.

Kad se polako kuva, meso postaje izuzetno nežno i u potpunosti upija aromu začina.

Jagnjeći kotleti na grčki način se serviraju sa prilogom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: