bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Sotirani spanać

Sotirani spanać

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k2099k410
Sotirani spanać
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
26/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Ukusan i u isto vreme veoma koristan prilog za vaše glavno jelo"

Potrebni sastojci

  • spanać - 400 g
  • ulje - 2 kašike
  • maslac - 1 kašičica
  • so
  • crni luk - 1/2 glavice, manje
  • biber
  • mladi beli luk - 2 stabljike
  • pavlaka za kuvanje - 2 kašike
  • susam - 1 prstohvat
  • sok od limuna - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Svi znamo koliko je ovo povrće korisno jer je puno vitamina, proteina, vlakana, folne kiseline, kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, fosfora, kalijuma, bakra i mangana.

Magnezijum snižava pritisak, a folna kiselina je dobra za kardiovaskularni sistem.

Oprani spanać naseckajte, ako je veći, ako je manji, ne morate.

U šerpi zagrejte ulje i maslac, dodajte seckani mladi luk i struk, dva naseckanog mladog belog luka.

Dodajte spanać, poprskajte sokom od limuna, posolite, dodajte biber i mešajte 2-3 minuta dok voda ne ispari.

Kada kuvate spanać, da biste sačuvali sadržaj gvožđa, uvek dodajte malo soka od limuna.

Na kraju dodajte pavlaku za kuvanje, ponovo mešajte minut i gotovo je.

Sotirani spanać poslužite u tanjiru posut prstohvatom susama za raskoš.

Odličan je prilog mesu, ribi, ćufticama.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: