bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Čokoladni Krem»Brauni krem sa čokoladnim prelivom

Brauni krem sa čokoladnim prelivom

Brauni krem sa čokoladnim prelivom
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 2
29/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije6
"Fin krem, hrskavi orašasti plodovi i sveže šumsko voće - prava idila"

Potrebni sastojci

  • Za krem
  • leblebije - 220 g, 1 konzerva, oceđen, skuvan
  • kakao - 40 g
  • urme - otprilike 250 g, zavisi koliko slatko volite
  • biljno mleko - 130 ml, po izboru
  • Za preliv
  • kokosovo ulje - 35 g
  • agava - 40 g
  • kakao - 15 g
  • orašasti plodovi - 30 g, pečeni, po izbori
* merne jedinice

Način pripreme

**Nema ga na fotografijama, ali nekoliko malina i borovnica, posutih odozgo čine sve veoma svežim!

Blendajte sve sastojke za krem dok se ne dobije glatka homogena čokoladna smesa.

Ukoliko je potrebno, dodajte još mleka, tako da postignete željenu konzistenciju krema, gušći ili tečniji.

Rasporedite u čaše i ostavite sa strane.

Preliv se priprema tako što pomešate istopljeno kokosovo ulje zajedno sa kakaom i sirupom od agave.

Prelivate brauni krem i posipate usitnjenim orašastim plodovima + šumskim voćem po želji.

Čokoladni krem stavite u frižider na pola sata, sat da se stvrdne preliv i nakon toga uzmite jednu kašičicu i prosto uživajte u hrskavoj čokoladi i hrskavim orašastim plodovima, somotskom kremu i svežem šumskom voću!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: