bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Pasterizovani listovi vinove loze

Pasterizovani listovi vinove loze

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
694
371
Pasterizovani listovi vinove loze
Fotografije: Zoritsa
1 / 7
07/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno50 min.
"Pogledajte kako da pasterizujete listove vinove loze, tako da nakon toga možete da pripremate omiljena jela od njih"

Potrebni sastojci

  • listovi vinove loze - 60 - 80 komada, mladi
  • sirće - 100 ml
  • so - 1 kašika
  • seme slačice - 1 kašika
  • šećer - 2 kašike
  • piment - 1 kašika
  • biber - 1 kašika, u zrnu
  • voda - 1 litar
* merne jedinice

Način pripreme

Listove operite hladnom vodom i ocedite ih.

U odgovarajućoj posudi pripremite salamuru od litra vode, 100 ml sirćeta, 2 kašike šećera i dodajte po 1 kašiku soli i začina - seme slačice, piment i biber.

Kada salamura proključa u nju spuštajte po 20 listova, koje ste prethodno umotali u rolat i vezali kanapom. Ostavite ih unutra samo dok ne promene boju. Izvadite ih iz salamure i prebacite ih u pleh.

Skinite kanap i rolate od listova poređajte u teglice, pa dopunite proceđenom tečnošću od salamure.

Prokuvajte tegle na minut - nakon što voda proključa i odmah ih izvadite. Okrenite tegle poklopcima na dole, ostavite ih da se ohlade i nakon toga ih ostavite na hladnom i tamnom mestu.

Listove vinove loze možete da koristite za pripremanje sarmi, ali i kao dopunu ukusnih jela i posebno jela od mesa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: