Meraklijska jagnjeća džigerica za meze
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Pržena Jagnjetina»Meraklijska jagnjeća džigerica za meze

Meraklijska jagnjeća džigerica za meze

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
693
371
Meraklijska jagnjeća džigerica za meze
Fotografije: stanimira karadjova
09/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
"Omiljeno meze uz pivo za sve meraklije!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća džigerica - 250 g
  • so - po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
  • brašno - 250 g
  • ulje - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite dobro jagnjeću džigericu od opni i žila.

Stavite džigericu u zamrzivač da očvrsne da bi lakše mogli da je isečete na kriške.

Debljina kriški treba da bude oko 0, 5 cm.

Dobro operite komade džigerice od krvi i osušite ih ubrusom.

Začinite džigericu solju i biberom.

Stavite komade džigerice u sito ili cediljku zajedno sa brašnom. Umešajte sve, a nakon toga svako parče otresite od viška brašna.

Spuštajte komade džigerice u zagrejano ulje u dubokom tiganju da se prže.

Poslužite prženu džigericu odmah, dok je jop topla.

Meraklijska jagnjeća džigerica za meze je dobra i kao glavno jelo, ali i kao meze uz pivo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: