bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagete a la Matričana

Špagete a la Matričana

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
677
370
Špagete a la Matričana
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
10/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
"Vreme je za italijanske specijalitete i u vašoj kuhinji"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Guančale /Guanciale/ je specijalna slanina, koja se pravi od obraza svinje i karakteristični je sastojak a la matričane!

Testenina sa paradajz sosom se pravi veoma lako i jedna je od najukusnijih!

Blanširjte paradajz u vreloj vodi, pa ih nakon toga oljuštite i naseckajte na male komadiće.

U tiganju sa nelepljivim dnom zagrejte jednu šoljicu maslinovog ulja u pržite slaninu do zlatne boje.

Dodajte paradajz, poklopite posudu i kuvajte sos 10-15 minuta.

U šerpi sa posoljenom vodom skuvajte špagete, na osnovu uputstva sa pakovanja.

Procedite ih i odmah ih prebacite u tiganj sa paradajz sosom. Protresite tiganj na vatri da začinite testeninu.

Sipajte špagete u 2 tanjira (namirnice su za 2 porcije).

Pospite obilno narendanim pekorino sirom i dodajte naseckane kolutove peperončina.

Poslužite odmah špagete a la Matričana! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: