Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Zapečeni patlidžani punjeni povrćem

Zapečeni patlidžani punjeni povrćem

NikiNiki
Guru
556753k143
Zapečeni patlidžani punjeni povrćem
Fotografije: Niki
2 / 3
26/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"I vreme ovako ukusnih punjenih patlidžana je došlo - obožavamo ih"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • crni luk - 2 glavice
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • majonez - 2 kašike
  • so
  • biber
  • kačkavalj - za posipanje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžane operite i presecite na pola po dužini.

Posolite ih i ostavite da puste crnu tečnost.

Za to vreme očistite i operite šargarepu, luk, beli luk i paradajz.

Naseckajte sve na sitno.

Patlidžane isperite i osušite, izdubite unutrašnjost i naseckajte i nju.

Svo povrće dinstajte u dubokom teflonskom tiganju, dodajte mu naseckani peršun, sačinite ga sa malo soli i bibera.

Patlidžane premažite majonezom i napunite nadevom.

Poređajte sočne punjene patlidžane u pleh, pecite ih na 180 stepeni oko 25-30 minuta.

Nakon toga zapečene patlidžane punjene povrćem pospite narendanim kačkavaljem i dopecite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: