Pečene tikvice Suvlaki

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
791
584
Pečene tikvice Suvlaki
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 6
15/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema50 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
"U vrele letnje dane nam se jede lagana i prijatna hrana i zbog toga su pečene tikvice uvek među najboljim varijantama."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 7 komada
  • aleva paprika - 2 kašike
  • začin suvlaki - 1 kašika
  • maslinovo ulje - Pomace
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovo sočno pečeno povrće tikvice vrlo dobro operite.

Očistite ih od drški i vrhova. Nemojte da ih ljuštite.

Isecite tikvice na tanke kolutove.

Tikvice ne bi smele biti veće od proseka i treba da budu otprilike iste veličine.

Stavite kolutove u posudu i posolite ih.

Sipajte hladnu vodu i ostavite 30 minuta u frižideru, a zatim prolijte vodu.

Tepsiju u kojoj će se peći tikvice premažite maslinovim uljem.

Rasporedite svaki kolut tikvice u tepsiji u krug.

Pospite ravnomerno začinom suvlaki i alevom paprikom.

Sipajte maslinovo ulje vrlo pažljivo na svaki kolut tikvice.

Dodajte vodu, pazeći da vodu ne sipate po začinima. Voda treba da bude do polovine tikvica.

Pečene tikvice Suvlaki pecite u zagrejanoj rerni 60 minuta na 200 stepeni sa ventilatorom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: