bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ćufte»Ćufte sa pirinčem u paradajz sosu sa pavlakom u tiganju

Ćufte sa pirinčem u paradajz sosu sa pavlakom u tiganju

Ćufte sa pirinčem u paradajz sosu sa pavlakom u tiganju
Fotografije: Maria Simova
15/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
"Hrabro možemo da kažemo da su ovo najukusnije ćufte sa sosom, a mi smo ih mnogo probali"

Potrebni sastojci

  • za sos
  • ulje - 4 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • brašno - 1 supena kašika
  • kisela pavlaka - 100 g
  • voda - 500 ml
  • mirođija - 4 struka
  • crni biber
  • so - po ukusu
  • za ćufte
  • mleveno meeso - 500 g
  • pirinač - 100 g
  • hmeli suneli - 2 prstohvata
  • crni biber - po ukusu
  • so - po ukusu (ukoliko je potrebno)
  • jaja - 1 komad
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za sos sitno iseckajte luk i dodajte ga u tiganj sa uljem, propržite na umerenoj vatri dok se ne dobije lagana zlatkasta boja.

Dodajte paradajz pire i sitno iseckane čenove belog luka, propržite na 1-2 minute.

Dodajte brašno i odmah sipajte vodu u kojoj ste rastvorili kiselu pavlaku, posolite i pospite crnim biberom po ukusu i sitno iseckanom mirođijom, izmešajte.

Za ćufte sa mlevenim mesom i pirinčem mleveno meso stavite u posudu i dodajte so (ako je potrebno), hmeli suneli, crni biber po ukusu i jaje, izmešajte.

Dodajte dobro opran i oceđen pirinač, mesite smesu za ćufte dok se ne dobije homogena smesa.

Od mlevenog mesa oblikujte 10 komada ćufti jednake veličine. Umočite oblikovane ćufte u sos, pokrijte tiganj poklopcem i kuvajte na slaboj vatri 30 minuta.

Trideset minuta je dovoljno kako bi se pirinač i mleveno meso u potpunosti skuvali, a paradajz sos postaje gust. Odozgo najukusnije ćufte u sosu pospite sitno iseckanim peršnom i odmah servirajte.

Idealan garnirung uz njih su krompir pire ili ceo kuvani krompir, pečeno povrće ili kuvani pirinač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: