bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Slatka Testa»Ekleri»Čokoladni ekleri labudovi

Čokoladni ekleri labudovi

Čokoladni ekleri labudovi
Fotografije: Petya Strahilova
1 / 5
19/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije15
"Čak nismo ni pomislili da možemo da učinimo omiljene čokoladne eklere toliko lepim"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo mleko i ulje na ringlu i kada provri, dodajemo brašno. Mešamo dok ne počne da se odlepljuje od šerpe.

Skidamo sa ringle i ostavljamo kuvano testo sa strane da se ohladi.

Za to vreme spremamo krem od vanile.

Mešamo skrob sa šećerom i dodajemo jaja. Mešamo žicom za mućenje dok se ne dobije glatka smesa. Sveže mleko stavljamo na ringlu. Pre nego što provri, skidamo sa ringle i u laganom mlazu dodajemo deo mleka u smesu od jaja.

Nakon toga smesu od jaja vraćamo u mleko i mešamo dok se krem ne zgusti kao zaprška za supu. Dodajemo vanilu i maslac i nastavljamo da mešamo dok se maslac ne usvoji. Ostavljamo pokriveno folijom da se ohladi.

Kada se kuvano testo ohladi, dodajemo jedno po jedno jaja dok se u potpunosti ne usvoje. Broj jaja zavisi i od veličine. Dodaju se dok se ne dobije glatka i blistava, lepljiva smesa.

Punimo špric i oblikujemo male okrugle eklere. S manjim nastavkom pravimo nekoliko kuka. Pečemo na 190°C 20-30 minuta.

Dobro bi bilo da se kukice peku odvojeno, zato što njima treba manje vremena za pečenje i ukoliko se peku sa drugim eklerima postoji mogućnost da se prepeku.

Kada je sve gotovo i kada se ohladilo, sečemo okrugle ekelre na dva dela tako što gornji deo delimo na još dva sa razrezom kroz sredinu.

Punimo donji deo kremom, po sredini stavljamo po jednu kuku i sa strane do nje - gornji deo eklera (koji smo rasekli na dva posebna dela) sa obe strane kukice kao krilca.

Istopimo čokoladu sa 200 ml pavlake i mažemo čokoladne eklere labudove odozgo.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: