bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast Pasulj»Čorbast pasulj sa mediteranskim začinima

Čorbast pasulj sa mediteranskim začinima

Čorbast pasulj sa mediteranskim začinima
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
21/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno135 min.
Porcije6
"Ponekad je čoveku prosto potrebno da pojede jedan topao čorbasti pasulj koji će mu ugrejati dušu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pasulj na 12 sati u hladnu vodu.

Nakon što prođe vreme operite ga, stavite u dovoljno duboku šerpu i stavite vodu da provri.

Prospite vodu, ponovo vratite pasulj u šerpu i sipajte oko 1 litar vode.

Stavite na vatru, kad voda provri dodajte sitno iseckan luk, šargarepu i celer.

Posolite i kuvajte dok pasulj ne bude gotov.

U tiganj sipajte maslinovo ulje. Dodajte mleveni paradajz i pržite oko 10 minuta. Pospite alevom paprikom.

Sipajte paradajz u čorbasti pasulj.

Ostavite da vri još oko 5 minuta.

Skinite šerpu sa vatre i pospite sitno iseckanim ruzmarinom i žalfijom.

Neka vam je slatko sa ovim čorbastim pasuljem sa mediteranskim začinima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: