bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladni Kolač»Duplo čokoladni kolač sa aromom citrusa

Duplo čokoladni kolač sa aromom citrusa

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Duplo čokoladni kolač sa aromom citrusa
Fotografije: Raya Andonova
22/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije20
"Što više čokolade, to bolje - nema rasprave"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 1/2 šolje
  • kakao - 3 kašike
  • vanila - 1 kesica
  • cimet - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • kora limuna - od 1 limuna
  • kora mandarine - od 2 mandarine
  • pire do jabuke - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 12 kašika
  • voda - 200 ml
  • soda za hlab - 1 kašičica
  • sirće - 2 kašike
  • za glazuru
  • čokoladna kuvertura - 100 g
  • ulje - 2 kašike
  • vruća voda - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešaju se suvi sastojci uključujući koru limuna i one od mandarina.

Odvojeno u drugoj posudi se pomešaju tečni sastojci. Soda se gasi u sirćetu i dodaje se u tečnu smesu.

Dve smese se pomešaju i mešaju se rukama. Smesa postaje gusta i lepljiva.

Sipa se u veliku posudu za pečenje na papir za pečenje i peče se 160 stepeno na samo donjem grejaču oko 30 minuta dok čačkalica ne izađe suva.

Čokoladni kolač se ostavlja da se ohladi.

Čokoladna kuvertura se topi na pari. Nakon toga se pomeša sa uljem i na kraju se dodaje i vruća voda. Meša se dobro i gotovom glazurom se pokriva desert.

Duplo čokoladni kolač je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: