bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Hrskavi krekeri bez glutena

Hrskavi krekeri bez glutena

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Hrskavi krekeri bez glutena
Fotografije: Rumyana Sakaliiska
26/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije10
"Uvek dosta uspešno ispadnu ovi krekeri, tako da ih smelo spremite i vi"

Potrebni sastojci

  • bademovo brašno - 1 šolja
  • voda - 150 ml, topla
  • brašno od leblebija - 1 šolja
  • beli luk - 1/2 kašičice, u prahu
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • susamovo ulje - 1 šolja
  • himalajska so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Spremite veliku posudu. Sipajte u nju dve vrste brašna i začine, promešajte dobro da se pomešaju.

U malim porcijama dodajte prvo susamovo ulje, a nakon njega u toplu vodu.

Postepeno zamesite glatko testo. Čim je gotovo uvijte fga i ostavite da odstoji tako pet minuta.

Razvijte testo dok ne dobijete tanku koru. Probodite je na mnogo mesta viljuškom, a nakon toga isecite na trouglove.

Stavite papir za pečenje u posudu za pečenje u poređajte krekere.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite krekere oko petnaestak minuta ili dok ne budu gotovi.

Hrskavi krekeri bez glutena su mnogo uspešni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: