Testenina sa čeri paradajzom i bosiljkom
bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Testenina sa čeri paradajzom i bosiljkom

Testenina sa čeri paradajzom i bosiljkom

Testenina sa čeri paradajzom i bosiljkom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
28/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
"Em nije toliko teška, em je užasno ukusna testenina sa paradajzom i bosiljkom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sos se priprema tako što se u kaseroli ili dubokom tiganju kratko proprži jedan struk mladog belog luka sitno iseckan.

U njega se dodaje čeri paradajz prepolovljen na dva dela. Dva paradajza se izrendaju na rende.

Kuvaju se dok ne omeknu i dok ne puste svoj sok. Sos se začini solju, s malo šećera i gotovim miksom italijanskih začina.

Na kraju, kada je sos skoro gotov, dodaje se sitno iseckan svež bosiljak.

Testenina se kuva u posoljenoj vodi, ocedi se i rasporedi se u tanjire za posluživanje.

Preko testenine se stavlja sos paradajz i posipa se izrendani parmezan.

Neka vam je ukusno sa ovom unikatnom testeninom sa čeri paradajzom i bosiljkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: