Ražani hlepčić sa pivom
bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Ražani hlepčić sa pivom

Ražani hlepčić sa pivom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Ražani hlepčić sa pivom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
29/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
"Sa kojim god jelom da jedete ovaj ražani hlepčić, uvek će biti mnogo ukusnije"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte dve vrste brašna i dodajte u njih so. Promešajte i oformite udubljenje.

Sipajte unutra pivo, koje treba da je sa sobne temperature. Izmrvite kvasac, dodajte šećer i maslinovo ulje i promešajte blago kašikaom, tek toliko da se rastvore sastojci. Nakon toga zamesite meko testo.

Nije neophodno da čekate da se kvasac aktivira. Oblikujte testo u loptu i stavite u posudu, pokrivenu folijom i krpom.

Ostavite na toplom da naraste dok ne udvostruči svoju zapreminu. Meni je bilo gotovo za 40 minuta.

Na list papira za pečenje ravnomerno pospite ovsene pahuljice. Preko njih stavite testo i rukama oblikujte hleb u pravougaoni ili okrugli oblik u zavisnosti od posude u kojoj ćete peći.

Zajedno sa papirom prebacite u kalup za pečenje. Napravite nekoliko razreza oštrim nožem i ostavite da ponovo naraste još 20-30 minuta.

Pecite hlepčić u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta.

Nakon pečenja zavijte u čistu pamučnu krpu i stavite preko rešetke dok se ne ohladi.

Ražani hlepčić sa pivom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: