bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Domaći hleb za tost

Domaći hleb za tost

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Domaći hleb za tost
Fotografije: Niki
1 / 4
30/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije2
"Čak i najveće pristalice dijetalne ishrane neće moći da odole aromi jednog tek ispečenog domaćeg hleba"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U toplo mleko stavljamo kvasac, šećer i kašiku brašna.

Mešamo i ostavljamo da se aktivira.

U toplu vodu dodajemo maslac.

U posudu stavljamo prosejano brašno, dodajemo maslac sa vodom, so, sveže mleko i aktivirani kvasac.

Zamesimo meko testo i ostavljamo da naraste.

Naraslo testo stavljamo u namazanu pravougaonu posudu za pečenje, ostavljamo da opet naraste i pečemo domaći hleb dok ne bude gotov.

Imate idealan domaći hleb za tost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: