Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Domaći hleb za tost

Domaći hleb za tost

NikiNiki
Guru
558783k145
Domaći hleb za tost
Fotografije: Niki
2 / 5
30/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
2
"Čak i najveće pristalice dijetalne ishrane neće moći da odole aromi jednog tek ispečenog domaćeg hleba"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • sveže mleko - 250 ml, toplo
  • voda - 80 ml
  • maslac - 50 g
  • kvasac - 20 g, živ
  • so - 10 g
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U toplo mleko stavljamo kvasac, šećer i kašiku brašna.

Mešamo i ostavljamo da se aktivira.

U toplu vodu dodajemo maslac.

U posudu stavljamo prosejano brašno, dodajemo maslac sa vodom, so, sveže mleko i aktivirani kvasac.

Zamesimo meko testo i ostavljamo da naraste.

Naraslo testo stavljamo u namazanu pravougaonu posudu za pečenje, ostavljamo da opet naraste i pečemo domaći hleb dok ne bude gotov.

Imate idealan domaći hleb za tost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: