Lagani klafuti sa kruškama
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Klafuti»Lagani klafuti sa kruškama

Lagani klafuti sa kruškama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Lagani klafuti sa kruškama
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 4
02/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
"Ovaj put smo izabrali da napravimo ovaj klafuti sa kruškama, jer smo probali i sa drugim voćem i isto je toliko ukusno"

Potrebni sastojci

  • kruške - 2 komada, srednje veličine
  • jaja - 4 komada, XL veličina
  • bademovo mleko - 500 ml
  • šećer u prahu - 80 g + za posipanje
  • brašno - 60 g
  • ekstrakt vanile - 1/2 kašičica, prirodan
  • ulje - 1 kašika, za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Klafuti je jednostavan i brz desert, koji može da se spemi sa različitim voćem.

U ovom mom predlogu nalaze se tako omiljene mi kruške, zavijene u aromu vanile, a životinjsko mleko je zamenjeno biljnim, koje čini dezert još laganijim.

Počnite sa spremanjem ovog klafutija tako što prvo uključite rernu da se zagreva do 150 stepeni.

Umutite jaja u ujednačenu tečnu smesu sa malo balončića, ali da ne budu vazdušasta pena.

Dodajte šećer u prahu, bademovo mleko, sa brašnom umućenim u njemu i na kraju ekstrakt vanile.

Ponovo umutite dobro i ostavite smesu da odstoji 15 minuta ili dok ne pripremite kruške.

Oljuštite ih, prepolovite i izvadite sredinu sa semenkama. Isecite nakon toga po dužini na tanke parčiće.

Kada ste gotovi sa voćem, namažite 4 kalupa prečnika 14, 5 cm ili celi veći kalup (na primer za tart) i rasporedite smesu. Obavezno pre toga ponovo promešajte, da sprečite da brašno ostane na dnu.

Stavite kruške (po jednu polovinu u kalup, ili ako su u velikoj posudi poređajte kako vam se sviđa).

Pecite u rerni zagrejaoj na 150 stepeni dok ne dobiju zlatastu preplanulost oko 1 sat.

Servirajte dezert topao, posut karamelom, ili na sobnoj temperaturi, posut šećerom u prahu.

Nek vam je slatko!

Lagani klafuti s kruškama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: