bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne Supe»Gaspačo»Gaspaćo od breskvi

Gaspaćo od breskvi

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Gaspaćo od breskvi
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
03/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Koliko god čudno da vam zvuči ovaj recept za gaspaćo od breskvi, probajte, nećete zažaliti"

Potrebni sastojci

  • breskve - 400 g, dobro uzrele
  • paradajz - 500 g, dobro uzreo
  • luk - 30 g, beli, sladak, za salatu
  • beli luk - 2 čena
  • paprike - 50 g, zelene
  • krastavac - 50 - 60 g
  • sirće - 20 g
  • maslinovo ulje - 60 ml + za posipanje
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Među hladnim čorbama meni je Gaspaćo zvezda. Ona je izuzetno sveža i pogodna za leto.

Jedna od varijanti ova letnje hladne čorbe je sa dodatkom breskvi. Ostaćete iznenađeni koliko će ispasti ukusna čorba sa njima.

Spremite sve sastojke, tako što očistite i isečete na parčiće - breskve i krastavac treba da budu oljušteni, ali paradajz nije obavezno, posebno ako vam je mašina kojom ćete mleti dosta dobra, da bi sve bilo savršeno glatke teksture.

Stavite u blender isečene na parčiće luk, beli luk, paprika, krastavac. breskve i paradajz.

Dodajte sirće, maslinovo ulje i so i ubacite da se melje dva ili tri minuta.

Nakon što je gaspaćo gotov možete da razredite sa malo vode, posebno ako ćete ga servirati u čaši.

Gustina, koju ćete dobiti, zavisi najviše od toga koliko je bio mesnat paradajz, koji ste koristili.

Dodatno začinite sa još sirćeta i soli, ako je neophodno i stavite u frižider na bar jedan sat da se ohladi.

Servirajte gaspaćo od breskvi u posudicama za čorbu ili šoljama i pospite dobrim ekstra devičanskim maslinovim uljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: