Način pripreme
Orijentalni kuskus je sitan i obično ne iziskuje termičku obradu.
Preliva se kipućom vodom, u kojoj je prstohvat soli i kašika-dve maslinovog ulja. Tako se ostavlja pod poklopcem 5 minuta.
Odnost tečnost/kuskus za ovo vrstu je 1:1 ili 1:1, 5 da ne bi postala kaša, a da bude blago tvrd i prhak.
Ostavite kuskus da se ohladi i ako je stegnut i spljošten promešajte ga sa još maslinovog ulja da se odvoje zrnca.
Oljuštite i iseckajte na male kocke krastavac i paradajz.
Isecite mladi luk, peršun i mentu na sitno i sipajte sve u kuskus.
Dodajte tunjevinu, oceđenu od masnoće iz konzerve.
Začinite riblju salatu solju, sokom od limuna i sa još maslinovog ulja i dobro promešajte.
Riblju salatu sa kuskusom servirajte ohlađenu.
Prijatno!