Način pripreme
1. Dobro operite 1 šolju bisernog pirinča (2-3 puta) i ostavite ga potopljenog u vodi.
2. U manjoj šerpi zagrejte 2 i 1/2 šolje vode, 2-3 kašike sušene i mlevena nane i 1 šolju soje u komadima.
3. Odvojeno zagrejte 3-4 kašike nerafinisanog suncokretovog ulja, u dubokom tiganju sa keramičkim premazom protiv lepljenja. Sipajte seckani luk (1 velika glavica) i stavite poklopac.
Posle 2-3 minuta dodajte oceđeni pirinač i promešajte. Dodajte sve začine: madrasko kari, kurkumu, kumin, biber, đumbir u prahu, himalajsku so i smeđi šećer Demeraru.
Ponovo promešajte i prelijte pirinač skuvanim čajem od nane. Stavite poklopac i pustite da se krčka dok pirinač potpuno ne upije tečnost.
Zatim sipajte još 1 šolju tečnosti, dodajte soju, grašak i kukuruz, promešajte i ponovo pokrijte poklopcem.
Na kraju, samo ako je potrebno, dodajte još pola šolje čaja i prstohvat himalajske soli - po ukusu.
Poslužite ukusni rižoto - posni rižoto sa karijem, komadima soje, graškom i kukuruzom - po želji u obliku kupole.
Fantastično ukusno!