bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Uspešne kiflice mekane kao pamuk

Uspešne kiflice mekane kao pamuk

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Uspešne kiflice mekane kao pamuk
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
21/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema45 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
"Ove kiflice sa nadevom su prava duša - obavezno probajte i slatke i slane"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za spremanje vazdušastih kiflica biće vam potrebne dve posude za pečenje kvadratnog ili pravougaonog oblika, možete da korisite i pleh od rerne. Postavite papirom za pečenje.

Zagrejte sveže mleko, dodajte uje i istopljeni maslac. U posudu prosejte brašno, napravite udubljenje i sipajte so. Sipajte šećer, nalomljeni kvasac i sveže mleko. Promešajte.

Razbijte jaja, izdvojte jedno žumance za mazanje. Dodajte masnoću odvajajući 2 kašike.

Dodatno zamesite testo za kiflice rukama. Sipajte i izdvojene dve kašike masnoće. Podelite na loptice i oformite po želji.

Ono što sam ja uradila jeste da sam podelila testo na 4 dela, razvila u okrugli oblik i iskela na trouglove. Uvijte kiflice, birajući nadev po želji i ostavite 20 minuta.

Namažite smesom od vode i žumanca, pospite slatke šećerom, a slane kifilice semenkama maka.

Pecite ih 15 minuta na 170 stepeni. Ostavite uspešne kiflice mekane kao pamuk da se ohlade na rešetki.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: