bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Pogača»Moja uspešna pamuk pogača

Moja uspešna pamuk pogača

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k3k3k
Moja uspešna pamuk pogača
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
25/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
"Jedna večera je potpuno gotova kada je na stolu topla pogača, hoćete li se složiti s nama?"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite kvasac u blago zagrejano mleko zajedno sa malo šećera i nekoliko kašika brašna. Ostavite ga sa strane da naraste oko 10 minuta.

Prosejte brašno, sipajte ga u posudu, pomešajte ga sa solju i napravite udubljenje u sredini.

Sipajte u njega ulje, kiselo mleko, već aktivirani kvasac i umućeno jaje, a pre toga izdvojte malo njega za mazanje.

Zamesite testo zajedno sa maslacem i ostavite ga da raste oko 60 miuta. Uvijte ga dobro prozračnom folijom.

Podelite testo nakon toga na 6 jednakih delova, koje razvijate odvojeno u tanku koru drvenom oklagijom.

Namažite ih maslacem i stavite jednu preko druge - oblikujte ovu lepu pogaču po želji.

Ostavite je da raste još malo, namažite je preostalim umućenim jajetom, pomešanim sa uljem i malo mleka.

Stavite je da se peče na oko 180 stepeni dok ne bude gotova.

Uživajte u mojoj uspešnoj pamuk pogači.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: