bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Milibrot»Mekani milibrot sa svežim jagodama

Mekani milibrot sa svežim jagodama

Mekani milibrot sa svežim jagodama
Fotografije: Niki
1 / 3
01/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
"Milibrot i to sa jagodama - šta vam je više potrebno?"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac stavljamo u malu posudicu sa malo svežeg mleka, jednom kašikom šećera i jednom kašikom brašna. Mešamo i ostavljamo da se aktivira.

Brašno prosejemo, jaja mutimo sa šećerom, ostavljamo jedno žumance za premazivanje.

Dodajemo tečnu smesu u brašno, sipamo vanilu, mleko, ulje i kvasac, umesimo meko testo i ostavljamo da naraste.

Od naraslog testa oblikujemo milibrot prema željenom obliku, stavljamo nekoliko jagoda na različitim mestima.

Stavljamo milibrot sa voćem u nauljenu tepsiju i ostavljamo da naraste.

Premazujemo ga žumancem, pečemo u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude gotov.

Čim se ohladi, mekani milibrot posipamo svežim jagodama i šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: