Sušeno ovčije meso

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Početnik
89387k21
Sušeno ovčije meso
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
14/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Želimo svima mnogo večeri u kojima će meze na stolu biti domaće ovčije sušeno meso"

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 2 kg
  • morska so - 2 kg
  • aleva paprika - 3 kašike
  • biber - po želji
  • čubar - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ovčije meso od različitih žila i masnoća. U odgovarajuću posudu sipajte morsku so i stavite meso odozgo.

Preostalom solju pokrijte ovčetinu i stavite poklopac posude.

Stavite u frižider da odstoji tako dva dana.

Izvadite meso i operite ga veoma dobro. Sklonite so iz posude i sipajte vodu. Stavite meso unutra i vratite u frižider na još jedan dan.

Nakon toga ga izvadite i dobro ga osušite kuhinjskim ubrusom.

Pomešajte čubar sa alevom paprikom (biber po želji) i uvaljajte meso sa svih strana.

Neophodno je da se sušeno meso pokrije sa svih strana.

Zakačite parče mesa na prohladno mesto i nakon desetak dana sušeno meso je spremno za konzumaciju.

Sušeno ovčije meso je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: