Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Rolatići»Rolati na nemački način

Rolati na nemački način

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Rolati na nemački način
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
130 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
4
"Nudimo vam jedan fantastičan recept iz Nemačke za rolate, koji ćete želeti da odmah zapišete u vašu svesku sa receptima"

Potrebni sastojci

  • šnicle od teletine - 4 komada, tanke (ukupno oko 700 g)
  • so
  • biber
  • dižonski senf - 2 kašičice / ili drugi senf /
  • Za nadev od povrća
  • celer - 150 g
  • šargarepa - 150 g
  • luk - 120 g u malim kockicama
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • ulje - 1 kašika
  • peršun - 2 kašike
  • majčina dušica - malo suve ili sveže
  • origano - suv ili svež
  • so - 1 kašičica
  • biber
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 1 - 2 kašike (približno 25 g)
  • maslac - oko 20 g, za prženje
  • crno vino - 150 ml, suvo
  • Za sos
  • bujon - 400 - 500 ml
  • paradajz pire - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 komad
  • ruzmarin - 1 stabljika
  • kukuruzni skrob - za zgušnjavanje sosa
* merne jedinice

Način pripreme

U ovom receptu za rolate od teletine sa nadevom od povrća, prvo se priprema smesa za punjenje.

Isecite crni i beli luk na male kockice. Ostalo povrće naseckajte na tanke štapiće ili kockice.

Zagrejte ulje u tiganju i pažljivo upržite kockice luka i belog luka.

Dodajte povrće i polako upržite povrće na srednjoj temperaturi oko 5-6 minuta.

Začinite smesu od povrća za rolate od teletine sa začinima, malo soli i bibera.

Sklonite tiganj, a smesu sipajte u posudu i ostavite je da se ohladi.

Nakon toga dodajte jaje i prezle i pomešajte sa povrćem.

Svaki komad mesa za rolat začinite sa malo soli i bibera sa obe strane. Premažite meso tankim slojem senfa.

Rasporedite punjenje od povrća preko teletine za rolat.

Nakon toga umotajte rolat i zatvorite ga čačkalicom ili ga zavežite kanapom.

U glinenoj posudi sa debelim dnom zagrejte maslac ili ulje. Zapržite teleće rolate sa svih strana. Nakon toga ih prelijte vinom i ostavite da vino na kratko provri.

Nakon toga dodajte 2/3 ili polovinu bujona. Ako nemate bujon od povrća, ubacite korenasto povrće oko rolata i dinstajte ga u vinu ili vodi.

Dodajte paradajz pire, lovorov list, alevu papriku i malu grančicu svežeg ruzmarina i malo sušenog u bujon.

Ostavite sve da proključa, zatim prekrijte poklopcem i ostavite da se krčka na laganoj vatri oko 90-100 minuta ili dok teletina ne bude dovoljno mekana.

Nakon otprilike jedan sat kuvanja proverite da li u posudi još uvek ima telnosti. Postepeno dodajte ostatak bujona.

Za sam kraj i finalnu pripremu bogatih rolata, izvadite ih na kratko iz bujona i ostavite ih na toplom mestu. Uklonite lovorov list i grančicu ruzmarina iz bujona.

Proverite da li ima dovoljno sosa, ubacite 1-2 kašike kukuruznog skroba rastvorenih u malo hladne vode. Zgusnite sos i ostavite ga da prokuva.

Začinite sos prema vašem ukusu sa malo soli, bibera i malo aleve paprike. Na samom kraju, ako želite, možete dodati i malo pavlake u sos.

Rolate na nemački način ubacite u sos i ponovo ugrejte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: