Način pripreme
U ovom receptu za rolate od teletine sa nadevom od povrća, prvo se priprema smesa za punjenje.
Isecite crni i beli luk na male kockice. Ostalo povrće naseckajte na tanke štapiće ili kockice.
Zagrejte ulje u tiganju i pažljivo upržite kockice luka i belog luka.
Dodajte povrće i polako upržite povrće na srednjoj temperaturi oko 5-6 minuta.
Začinite smesu od povrća za rolate od teletine sa začinima, malo soli i bibera.
Sklonite tiganj, a smesu sipajte u posudu i ostavite je da se ohladi.
Nakon toga dodajte jaje i prezle i pomešajte sa povrćem.
Svaki komad mesa za rolat začinite sa malo soli i bibera sa obe strane. Premažite meso tankim slojem senfa.
Rasporedite punjenje od povrća preko teletine za rolat.
Nakon toga umotajte rolat i zatvorite ga čačkalicom ili ga zavežite kanapom.
U glinenoj posudi sa debelim dnom zagrejte maslac ili ulje. Zapržite teleće rolate sa svih strana. Nakon toga ih prelijte vinom i ostavite da vino na kratko provri.
Nakon toga dodajte 2/3 ili polovinu bujona. Ako nemate bujon od povrća, ubacite korenasto povrće oko rolata i dinstajte ga u vinu ili vodi.
Dodajte paradajz pire, lovorov list, alevu papriku i malu grančicu svežeg ruzmarina i malo sušenog u bujon.
Ostavite sve da proključa, zatim prekrijte poklopcem i ostavite da se krčka na laganoj vatri oko 90-100 minuta ili dok teletina ne bude dovoljno mekana.
Nakon otprilike jedan sat kuvanja proverite da li u posudi još uvek ima telnosti. Postepeno dodajte ostatak bujona.
Za sam kraj i finalnu pripremu bogatih rolata, izvadite ih na kratko iz bujona i ostavite ih na toplom mestu. Uklonite lovorov list i grančicu ruzmarina iz bujona.
Proverite da li ima dovoljno sosa, ubacite 1-2 kašike kukuruznog skroba rastvorenih u malo hladne vode. Zgusnite sos i ostavite ga da prokuva.
Začinite sos prema vašem ukusu sa malo soli, bibera i malo aleve paprike. Na samom kraju, ako želite, možete dodati i malo pavlake u sos.
Rolate na nemački način ubacite u sos i ponovo ugrejte.