bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Ćuretina»Kavarma»Ćureća kavarma sa prazilukom

Ćureća kavarma sa prazilukom

Ivi  VaccaIvi Vacca
Početnik
477111k55
Ćureća kavarma sa prazilukom
Fotografije: Ivi Vacca
1 / 2
22/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ćureća kavarma sa prazilukom za ljubitelje mesnih jela"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 400 g /vrganji ili pečurke/
  • belo vino - 250 ml
  • ćureće grudi - 800 g
  • paprike - 5 komada, crvene, sušene ili marinirane
  • kravlji maslac - 2 supene kašike
  • praziluk - 3 struka
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • crni biber - 1 supena kašika
  • kajenska paprika - 1/2 kašičice
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • majčina dušica - 2 struka
  • vlašac - 1 vezica
  • ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte povrće - beli luk, luk, paprike, praziluk. Ćureće grudi sitno iseckajte i propržite ih na maslacu i ulju. Izvadite ih iz tiganja i odvojte sa strane.

Na istoj masti dinstajte praziluk, luk i beli luk, možete dodati i pečurke. Kuvajte otprilike pet minuta. Dodajte iseckane paprike. Začinite crnim biberom, solju, majčinom dušicom i sa obe vrste aleve paprike.

Sipajte vino, dodajte ćureće meso i kuvajte omiljenu kavarmu otprilike 25 minuta.

Poslužite kavarmu sa ćuretinom sa peršunom, vlašcem i drugim začinima po izboru.

Ćureća kavarma sa prazilukom je veoma jednostavna i ukusna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: